Accordeonvirtuoos Ludo Mariën brengt met regerend wereldkampioen fanfareorkesten Brass-aux-Saxes een uniek temperamentvol concert in Mol.



De Belgische accordeonvirtuoos Ludo Mariën (°1968) is hoofddocent aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Hij werd geboren in Dessel, en woont nu in Geel.

Hij is een gegeerde gast op de Europese, Russische en Amerikaanse concertpodia. In zijn carrière werkte hij samen met ?s werelds bekendste artiesten. Zo speelde Mariën met elk van de drie tenoren Luciano Pavarotti, José Carreras en Placido Domingo, alsook met de vermaarde Amerikaanse sopraan Claron McFadden.
 
In België is Ludo Mariën de drijvende kracht achter de opmars van het accordeon, onder meer als leraar aan de Molse muziekacademie. Op donderdag 14 april concerteert de meester met het gerenommeerde blazersensemble Brass-aux-Saxes, de regerende wereldkampioen fanfareorkesten.

Tijdens dit eenmalige concert bespeelt Ludo Mariën alle registers in het magistrale kroonjuweel Opale Concerto van Richard Galliano (FR), meteen een wereldpremière voor accordeon en blazers. Opale Concerto is speciaal bewerkt voor fanfareorkest ter gelegenheid van dit concert.
 
Het niet-te-missen concert zal plaatsvinden op 14 april, en zal doorgaan in conferentiezaal VITO, Boeretang 200, te Mol. Voor amper €10 in voorverkoop (€12 aan de kassa) kan je al genieten van dit sublieme concert. Reserveren kan je ook op de site, http://www.brass-auxsaxes.be , of je kan bellen naar 0476 / 578034 (Na 17 uur)
 
Iedereen is van natuurlijk van harte welkom!